Borg de PDCA cyclus

"Het geeft continuïteit aan onze KAM processen. De status van gedelegeerde beheersmaatregelen overzichtelijk in één dashboard. Eindelijk, ik kom weer toe aan het verbeteren van KAM processen".

Waar gaat het mis?

 

De PDCA-cyclus is voor veel KAM/HSE professionals een oude bekende. Elke fase van de cyclus vraagt om een specifieke aanpak. Toch zie je te vaak dat de cyclus tijdelijk wordt doorbroken of zelfs in zijn geheel stopt.

Jammer, want de opzet van de PDCA is juist dat processen worden verbeterd, laat staan dat het niet uitvoeren en analyseren van beheersmaatregelen kan leiden tot een toename van risico's.

Maken we de vertaalslag naar de praktijk dan zien we vaak het volgende gebeuren:    

In de Plan fase wordt er veel tijd, energie, geld (denk ook aan inhuur van externe) en moeite gestoken in het bedenken en opzetten van plannen. Vergaderingen, interviews, rondgangen of documentstudies; er wordt veel tijd besteed aan de plan fase. Het resultaat mag er dan vaak ook zijn. Uitvoerige handboeken met procedures en beheersmaatregelen en na een presentatie aan belanghebbende de toezegging dat er wat mee wordt gedaan!

Maar dan?! 

 

pdca-cyclus-kam-hse

 

 

Er wordt niet gedaan wat is afgesproken! 

 

Vaak niet uit onverschilligheid of een gebrek aan betrokkenheid, maar ja: "die ene order die we snel moesten leveren maakte dat ik even geen invulling kon geven aan mijn KAM verantwoordelijkheden".

Een andere regelmatige voorkomende reactie: "zou ik dat doen?" of "waar kan ik ook al weer de informatie vinden". Een hoop tijd, geld en moeite leiden ondanks allerlei legitieme redenen niet tot het beoogde resultaat. Nog erger, als KAM/HSE professional word je de persoonlijke takenmanager van iedereen die zijn KAM/HSE verantwoordelijkheid niet kan (of soms) wil nemen.

Zonde in onze ogen, zeker omdat dit goed te voorkomen is.

De bestaande situatie als basis!

 

Vaak krijgen we het bezwaar te horen dat digitalisering van KAM/HSE processen in een applicatie ook inhoudt dat alle processen, procedures en handboeken aangepast moeten worden. Goed nieuws, dat hoeft niet. We digitaliseren namelijk de bestaande en voor jou en jouw organisatie bekende processen en procedures en importeren deze voor je in onze software.

 

Dit bespaart je veel rompslomp, tijd en kosten en zorgt voor een snelle acceptatie binnen jouw organisatie.

mobiel-fps-applicatie-in-de-cloud

Welke KAM/HSE modules kun je opnemen?

formulieren-cloud-oplossing-app

 

Ieder denkbaar KAM/HSE onderwerp

Al jouw bedrijfsprocessen met betrekking tot KAM/HSE zijn als module op te nemen. Zoals eerder op deze pagina aangegeven vormen de bestaande beheersmaatregelen vanuit de bestaande processen en procedures de basis (wel zo makkelijk). Om je toch een indruk te geven tref je hieronder een opsomming aan van enkele onderwerpen:

 

  • Risico Inventarisaties en Evaluaties.

  • Werkplekinspecties.

  • ISO 9001, 14001 of 45001 (HS Structuur).

  • VCA of de SCL.

  • CO2 prestatieladder.

Voor een aantal van onze klanten geldt dat zij ook het technische beheer aan bedrijfsmiddelen (heftrucks en gereedschappen) of contractbeheer van leveranciers graag op willen nemen. Het goede nieuws is dat dit eenvoudig kan worden toegevoegd en zelf kan worden aangepast.

Benieuwd wat het in jouw situatie oplevert?

Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

 

fpsupport-mobile-en-laptop

 

Sectoren

Kenmerkend voor de organisaties die onze toepassingen gebruiken is de ambitie om veiligheid, gezondheid en continuïteit doelmatig te beheersen en te verbeteren. Door de modulaire opbouw en schaalbaarheid geschikt voor ieder type organisatie en budget.

 

 

 

 

Online
kennismaken

 

Geen formulier invullen maar een
WhatsApp bericht versturen. Dit kan naar

 

Marcel van Schooneveld

Consultant van FPSupport