SCL Quickstart

Praktisch en stapsgewijs van de VCA naar de Safety Culture Ladder (SCL)

  • Verhoogt het veiligheidsbewustzijn
  • 20% a 32% tijdsbesparing
  • De basis voor SCL certificering

 

mobiel-meldingen-applicatie 

SCL Quickstart

 

Schaarste alom en dan de SCL. 

In de bouw & infra moet je alle zeilen bijzetten om de projecten tijdig, kwalitatief en veilig af te ronden. Niet eenvoudig in tijden van schaarste van personeel en grondstoffen. 

Ook komt daar toenemende regel- en administratiedruk bij. Hoe belangrijk veiligheid & gezondheid (V&G) ook is, het toevoegen van de SCL zorgt voor extra druk op de al schaarse capaciteit

Klaar voor de SCL! 

Per 1 januari 2022 treedt de SCL in werking. Concreet betekent dit dat opdrachtgevers eisen kunnen stellen aan een SCL trede. Het behalen van een trede zorgt voor veiligheidsbewustzijn en gunningsvoordeel. 

Wij helpen je met het zetten van de eerste stap met SCL Quickstart. De inspanning en kosten zijn overzichtelijk en bij digitalisering van je processen bespaar je gemiddeld 20% aan arbeidsuren. 

Zie hier de prijzenlijst!

VCA-“Doen”- SCL 

Je beschikt al over VCA waarin verschillende veiligheidsbewustzijns componenten zijn opgenomen. 

Mooi, waarbij het daadwerkelijk “doen” van acties bijdraagt aan het veiligheidsbewustzijn. 

En daar zit hem de crux. Bij de SCL gaat het niet om het afwerken van checklist (VCA), maar om aantoonbaar ingesleten veiligheidsbewustzijn. 

Iets in laten slijten heeft tijd nodig en gebeurt alleen wanneer je actie onderneemt, “doen” dus. 

 

Samen werken de SCL! 

Advisering, digitalisering en training. Dit op een manier die past bij jouw ambities, capaciteit en budget en samen met je eigen veiligheidskundige.  

We voegen alle SCL componenten Trede 2 of 3 toe aan jouw bestaande VCA structuur. Deze structuur wordt gedigitaliseerd. Beheersmaatregelen (denk aan werkplekinspecties, LRMA’s, TRA’s en interviews) worden voor de betrokkenen aangeboden in een app, waarin ook gelijk incidentmeldingen kunnen worden geplaatst. 

Vanuit één dashboard bewaak je de voortgang, waarmee je het “doen” aantoonbaar borgt en laagdrempelig start met het inslijten van gedrag dat leidt tot veiligheidsbewustzijn. 

Maak je de keuze om de SCL te implementeren, dan heb je de eerste aanlooptijd en -kosten al bespaard. Met overtuiging geef je onderbouwd aan welke stappen er zijn gezet en welke maatbare resultaten er zijn gerealiseerd. 

 

Meer nodig.  

Wil je jouw organisatie trainen, ben je toe aan een objectieve meting of proefaudit dan helpen we je daar graag bij. We hebben een landelijk netwerk aan Hoger Veiligheidskundigen met ervaring met een ruime ervaring met de SCL . 

 

 

vca-naar-scl

 

 

Neem contact op!

 

 

 

 

SCL-matrix-product
 

* na één jaar bedraagt het maandbedrag € 35,00 (incl. 5 gebruikers, modulestructuur en per maand opzegbaar).

** het adviesgesprek vindt online plaats.

*** de training bestaat uit een volledige dag met een maximale groepsgrootte van 12 personen. 

SCL-veiligheidsladder-vca-plan-demo

 

Neem contact op!

 

 

 

Online
kennismaken

 

Geen formulier invullen maar een
WhatsApp bericht versturen. Dit kan naar

 

Marcel van Schooneveld

Consultant van FPSupport