Even kennismaken

Leuk om te kunnen delen wie we zijn, wat ons drijft,
met welke gedachte we FPSupport zijn gestart.

 

 

Wat drijft ons!

 

KAM  (kwaliteit, arbo en milieu) inbedden binnen de organisatie van onze klant. Dat is wat ons drijft!

Om dit toe te lichten halen we vaak de PDCA cyclus (Plan, Do, Check, Act) als voorbeeld aan. Deze cyclus is bedoeld om processen continu te verbeteren. In de plan-fase wordt er met veel energie, inzet en middelen een structuur opgezet om de KAM doelen te bereiken. Vaak staan op dat moment de neuzen dezelfde kant op en wordt er commitment uitgesproken om de beoogde doelen met elkaar te bereiken.

Maar dan..., de waan van de dag! Naarmate de tijd voorschreidt neemt de belangstelling af. De KAM afdeling vervalt noodgedwongen in de rol van KAM takenmanager, omdat het afgesproken commitment niet of gedeeltelijk wordt ingevuld. 

Wat ons drijft is de daadwerkelijke verankering van KAM binnen de organisatie gedurende de gehele PDCA cyclus, door de inzet van een super gebruiksvriendelijke KAM softwaretool. Een cruciale voorwaarde om bewustzijn te realiseren en daadwerkelijk stappen voorwaarts met KAM te kunnen zetten. Het geeft ons energie om met KAM professionals een passende werkwijze te realiseren, waarbij de organisatie op een realistische en haalbare wijze bijdraagt aan de KAM doelen. Dit vraagt afstand van de materie, oog voor alle belanghebbende en een applicatie die het voor iedereen makkelijk maakt een bijdrage te leveren.

Eenvoud staat daarbij voorop!

 

Hoe en met wie doen we dat?

 

Als eerste met heel veel plezier en toewijding. Dit betekent dat we met twee teams werken aan de best mogelijke invulling van KAM bij onze klanten. Er is binnen onze organisatie daarbij veel ruimte voor persoonlijke inbreng en -ontwikkeling, wat zich vertaalt in toegewijde en klantgerichte medewerkers.

Het eerste team bestaat uit consultants die je helpen om op een praktische wijze de vertaalslag te maken van jouw KAM processen naar een digitale invulling. Doelmatigheid zit daarbij in ons DNA, wat betekent dat we je helpen om op een pragmatische wijze de vertaalslag te maken van de huidige KAM processen naar een digitale invulling. Niet alles opnieuw inrichten, maar voortborduren op de sterke punten van je huidige KAM organisatie en daar waar het nodig is verbeterslagen maken.

Het tweede team bestaat uit ervaren ontwikkelaars die onderdeel uitmaken van een middelgroot webbureau. Toomba (zoals dit webbureau heet) is als partner en aandeelhouder vanaf het prille begin betrokken bij de ontwikkeling van de applicatie. Ze bestaan sinds 1997 en werken met 25 medewerkers aan de ontwikkeling en het beheer van vernieuwende en onderscheidende webapplicaties.

Wat draagt het bij?

 

Allereerst duurzame en beheersbare KAM processen.

Af van een onoverzichtelijke hoeveelheid Excelbladen, onvindbare documenten, audit-stress en discussies over het aanleveren van formulieren of het maken van meldingen van non-conformiteiten.

Werken vanuit één dashboard waarin van operatie tot directie alle benodigde informatie eenvoudig terug te vinden is en een stoplicht de actuele situatie aangeeft. Een app helpt je om meldingen te maken, formulieren digitaal in te vullen en beheersmaatregelen met een foto af te ronden.

 

Techniek & facility

 

De behoefte aan borging van processen is vaak breder dan alleen KAM. Voor ieder onderwerp een andere applicatie aanschaffen is dan weer niet handig.

Je kunt daarom binnen onze applicatie zelf modules aanmaken en aanpassen zodat ook andere processen kunnen worden beheerd vanuit hetzelfde dashboard. Denk aan onderhoud aan bedrijfsmiddelen, gebouwen, facilitaire meldingen of contractmanagement.

 

Benieuwd wat het voor jou kan betekenen? Vul het onderstaande formulier in of stuur neem contact op met Marcel.

dashboard fps

 

 

 

 

Online
kennismaken

 

Geen formulier invullen maar een
WhatsApp bericht versturen. Dit kan naar

 

Marcel van Schooneveld

Consultant van FPSupport