Nieuws en Blogs KAM

Vind hier het laatste nieuws met betrekking op KAM / HSE, borging en monitoring van kwaliteit, arbo, milieu en veiligheid.

Jewometaal - SHE (Safety Health en Environment) management en uitdagingen 17-05-2021

Vandaag zijn we in gesprek met Johan de Bruin die 16 jaar werkzaam is als SHE (Safety, Health, Environment) professional bij Jewo stainless processing B.V. (Jewometaal). Over de loop van de jaren heeft hij de nodige uitdagingen meegemaakt en neemt hij ons mee met de wijze waarop hij deze uitdagingen aanvliegt. Johan vertelt over de manier waarop hij ervoor zorgt dat het HSE beleid professioneel en strak in de lijn wordt neergezet. Daarnaast kijken we ook hoe de organisatie zich heeft ontwikkeld en hoe dit zich verhoudt naar het toekomstperspectief.

Veel leesplezier!

wettelijke basis risico's en thuiswerken 19-04-2021

Het nieuwe thuiswerken: Wettelijke basis risico's en thuiswerken

Zowel voor werkgevers als werknemers brengt thuiswerken uitdagingen met zich mee. Hier zijn verschillende arbeidsrisico's mee gemoeid. Denk bijvoorbeeld aan het risico op stress door werkdruk, onzekerheid of een gebrek aan sociaal contact. In dit artikel in samenwerking met Porto Franco kijken we naar de wettelijke onderbouwing, maar ook een aantal praktische tips om jouw werknemers zoveel mogelijk te helpen met hun thuissituatie. Door blijvend aandacht te geven aan de vitaliteit van je werknemers voorkom je gezondheidsklachten en ongevallen. 

Dit leidt niet alleen tot minder ziekteverzuim, maar bevordert ook het werkplezier en de productiviteit.

Opzetten KAM (Kwaliteit, Arbo & Milieu) organisatie binnen groothandel hygiëneproducten 23-03-2021
In deze blog nemen we je mee naar MTS Euro Products, een snel groeiende organisatie welke hoogwaardige hygiëne producten levert. Een prachtig bedrijf dat al sinds 1991 vanuit het logistiek centrum in Maassluis haar klanten bedient. Hoe ga je vanuit het perspectief van een KAM coördinator met snelle groei om en zet je een gedragen veiligheidsbeleid neer? Maar ook, hoe zorg je als je eenmaal de structuur hebt neergezet dat al je (KAM) processen gemonitord en geborgd worden en ook blijven?  Deze uitdaging heeft Vincent Ouwerkerk, KAM coördinator bij MTS Europe, met verve opgepakt en hier spreken we hem over.
Van KAM werkpaard naar KAM coördinator 08-02-2021

Kan ik daadwerkelijk mijn rol als KAM professional beter inrichten? Uiteraard kennen we jouw specifieke situatie niet, maar hebben we de overtuiging dat dit in 80% van de gevallen goed mogelijk is. In deze blog gaan met drie heldere stappen proberen je daarbij te helpen. Samen en stapsgewijs invulling geven aan duurzame veiligheid en gezondheid.

Safety, ISO en HLS bij een Rotterdamse aluminium verwerker 16-11-2020
Het effectief laten verankeren van een (Veiligheids)ManagementSysteem (VMS): Safety, ISO en HLS bij een Rotterdamse aluminium verwerker.